Segítségre van szüksége?

WEBÁRUHÁZUNK

Orange 6

ÉPÜLETHIGIÉNIA
2018.12.06 15:24

STONEBLISS - kőre

A falazatban lévő penész,
könnyező házigomba
és salétromképződés ellen.

„Természetesen okos”
Szabadalmaztatott eljárás alapján gyártva.
Gombaölő mérgek nélkül.
Méreganyagoktól mentes, ezért kiválóan alkalmazható a következő területeken:
élelmiszerrel érintkező felületeken, továbbá allergiások, betegek, csecsemők és állatok
(például: méhek és istállóban tartott állatok) életterében.
Kőműves szerkezetek felületi megerősítésére.
Beton savas eső elleni védelmére és károsodásának helyreállítására.

VÁSÁRLÁS

Jövőorientált hatásmechanizmus:
A szabadalmaztatott új fizikai mechanizmus alapján a kristályosodási folyamat következtében a gombák elpusztulnak.
>A STONE-BLISS károsanyagmentes, oldószermentes, klórmentes és bórmentes falazatjavító termék. Nem veszélyes anyag! Nem gyúlékony!
>A STONE-BLISS kapcsolatba lép a beton és az ásványi falazattal, ami a pórusok szűküléséhez vezet. Ily módon a víz további behatolása véget ér, míg a diffúziós képesség megmarad.
>A STONE-BLISS kifejezetten alkalmas gombafertőzés megelőző és megszüntető kezelésre.
> A STONE-BLISS-nek beton, vakolat, stb. anyagerősítő hatása van. A penészgomba a falazatba hatolva lazává, porladóvá teszi azt. A STONE-BLISS különleges hatásmechanizmusának köszönhetően képes megszilárdítani a falazatot és így egyes esetekben elkerülhető lehet az elbontás. A falazat felújítása végezhető fúrtlyukas telítéssel és injektálással is. Megjegyzésem: Ezt a bekezdést a német anyagban nem találom!
Összetevők:
Ásványi és megújuló nyersanyagok, mint pl.: kálium-karbonát, szilícium-dioxid, abietin sav, cellulóz, víz, egyéb természetes összetevők.
Felhasználási területek:
1. falazatok megelőző védelme gombafertőzéssel szemben, különösen könnyező házigomba és pincegomba ellen,
2. falazatok gombafertőzésének megszüntetése,
3. káros anyaggal fertőzött falazatok károsanyag-kibocsátásának csökkentése pl.: gombaölő mérgek alkalmazását követően,
4. falazatok felületi eróziójának konszolidációja, szilárdítása.
Alkalmazás: - Minden gombafertőzött (pl.: penész, pincegomba, könnyező házigomba, stb.) ásványi alaphoz.

- salétromosodás, sóképződés ellen,
- savas eső elleni védelem céljából és általa okozott kár javításához,
- beton felületi szilárdításához,
- kő, márvány, gipsz, stb. műtárgyak felújításához,
- a STONE-BLISS klór, fungicid és káros anyagoktól mentes, ezért kiválóan alkalmazható allergiások, betegek, gyerekek, állatok (pl.: méhek, istállóban tartott állatok) élőhelyén.
Előkészítés:
- Távolítsa el a kezelendő felületről a régi bevonatokat, szennyeződést, víztaszító rétegeket.
- A penészfertőzött, sérült vakolatot távolítsa el.
- Védje a fém- és üvegfelületeket.
- A fém, üveg felületre került STONE-BLISS -t azonnal egy nedves ronggyal távolítsa el.
- Az alkalmazás előtt - nem feltűnő helyen - végezzen próbakezelést.
Felhasználás módja:
A STONE-BLISS-t szórással, ecseteléssel, fúrtlyukas csepegtető eljárással, illetve fúrtlyukas injektálással alkalmazhatjuk.
Alkalmazás a régi falazatok megerősítéséhez (pl.: történelmi épületek):
A penészgomba a falazatba hatolva lazává, porladóvá teszi azt. A STONE-BLISS a különleges hatásmechanizmusának köszönhetően képes megszilárdítani a falazatot és így egyes esetekben elkerülhető lehet az elbontás. A falazat felújítása esetén a fúrtlyukas csepegtető, illetve fúrtlyukas injektálást alkalmazzuk.
Penész, pincegomba, könnyező házigomba megszüntető kezelésnél:
1. A gomba által fellazított, tönkretett vakolat, falazat eltávolítása.
2. Az egészséges felületekről távolítsa el a gombafertőzés maradványait kefével, lekaparással, levakarással, csiszolással, stb.
3, A falazat gombamentesítésére a fúrtlyukas csepegtető eljárást, illetve a fúrtlyukas injektálást és a permetezést együttesen alkalmazzuk.
a.) 45°-ban fúrt furatokkal készítjük elő a falazatot, 20 cm-es furatkiosztással. Háztartásban is használatos tölcsérrel addig töltögetjük fel a furatokat, amíg azok kiürülnek. Amikor a furatok nem ürülnek ki, akkor elértük a telítettségi szintet.
A már meghatározott furatkiosztás mellett a STONE-BLISS injektálással is bevihető a felületbe, max. 2-3 bar nyomás alkalmazása mellett.
A STONE-BLISS gyors behatolása azt jelenti, hogy a falazat már porózus, erősen károsodott. Gyakran előfordulhat, hogy a fal elbontása megakadályozható, mert a STONE-BLISS megszilárdítja a porózus falazatot így lehetővé teszi a sérült fal megőrzését.
b.) Nagyon nedves helyiségeknél a falazatot nedvességmérővel kell ellenőrizni, ahol magas a nedvességtartalom ott a száradás nehézkesebb. Ilyen esetekben a STONE-BLISS -t töményen kell alkalmazni.
c.) A fúrtlyukas telítést követően a teljes falazatot 1:1 hígítású STONE-BLISS oldattal kell átpermetezni, vagy átecsetelni. A száradási idő a környezet páratartalmától és hőmérsékletétől függően kb. 24 óra.
4, Új vakolat készítése esetén is alkalmazható.
5, Javasoljuk a beltéri falfestékek átvonását MASAN antipenész bevonattal, amely megakadályozza a levegőben lévő penészspórák megtelepedését és egyben kiválóan jelzi a falban lévő nedvesség jelenlétét.

Felhasználás salétrom képződés esetén:
a.) Távolítsa el az összes lepergő, laza réteget.
b.) Impregnálja a falazatot fúrtlyukas telítéssel vagy injektálással, hogy megakadályozzuk a só további kialakulását a falazatban.
c.) A teljes falazatott vonjuk be 1:1 arányban hígított STONE-BLISS-el a teljes védelem és a falazat megerősítése érdekében, szórással vagy ecseteléssel.
Felhasználás savas eső által okozott betonkárok esetén.
2 rétegben, 1:1 arányban hígított STONE-BLISS-el kezeljük szórással vagy ecseteléssel a károsodott betont.
Felhasználás kőből készült műtárgyak (homokkő, mészkő stb.), márvány, gipsz esetén:
a.) A felület megszilárdítása céljából 1-2 rétegben vigyük fel az 1:1 arányban hígított STONE-BLISS-t, szórással vagy ecseteléssel.
b.) A műtárgy szerkezetétől függően a STONE-BLISS injektálással is bevihető. (Kagylósodás vagy mállás esetén.)
Felhasználás káros anyag kibocsátás csökkentése céljából:
2 réteget hordjunk fel az 1:1 arányban hígított STONE-BLISS-ből.
Óvintézkedések:
Amennyiben penészt távolít el egy felületről, minden esetben használjon megfelelő szűrőmaszkot, hogy a levegőben lévő spórák ne kerüljenek a szervezetébe.
Viseljen védőszemüveget és kesztyűt a kezelés során. A STONE-BLISS pH-értéke 10, száradást követően semleges (pH 7) lesz. Szemmel való érintkezés esetén bő vízzel azonnal ki kell mosni, szükség esetén orvoshoz kell fordulni. Védje a ruházatát, az üveg, fa, fém és kerámia felületeket az alkalmazás során. A nem kívánt felületekről azonnal, meleg vízzel távolítsa el a ráfröccsent STONE-BLISS-t, ellenkező esetben fennáll a tartós foltosodás veszélye. A munka befejezése után az eszközök tisztítását azonnal el kell végezni. Gyermekektől tartsa távol.
Tárolás:
A STONE-BLISS bontatlan csomagolásban korlátlan ideig felhasználható marad. A STONE-BLISS -t TILOS fémtartályban tárolni! Felhasználás előtt alaposan rázza vagy keverje fel! Falszerkezetek esetében mindenek előtt a nedvesedés okát kell megszüntetni, különben idővel a kezelést meg kell ismételni! A durva szerkezeti károkat a kezeléssel párhuzamosan a megfelelő technikával ki kell javítani! A feltüntetett utasítások és észrevételek többéves kutatás és gyakorlati felhasználás eredményein nyugszanak. A fentiekben leírtak Kizárólag tájékoztató jellegűek.
VÁSÁRLÁS

Honlap készítés